Hogy a vezetők se maradjanak ki

A vállalatok számára a jelenlegi kaotikus és folyamatosan változó piaci helyzet iszonyatosan nehezen kezelhető légkört és folyamatos változásokat teremt, aminek persze mindenki próbálja elejét venni, előre felkészülni rá, vagy akár már megoldást is találni bizonyos problémákra, több-kevesebb sikerrel. Én már jó pár éve érzem, hogy egyre nehezebb megfelelő képzettségű és hozzáállású szakembereket találni a piacon, mindemellett pedig meg kell küzdeni még az elvándorlás problémáival is, ami komoly nehézségeket szül a cégen belül, főleg, hogy ha kulcsszereplők, vagy bármilyen vezető készül elhagyni a céget. Iszonyatosan fontos ma már, hogy a munkavállaló biztonságban érezze magát, ne egy kihasznált érzése legyen, megfelelő vállalati légkörben és hangulatban tudjon dolgozni és működni és persze hogy egy folyamatosan és jól tervezhető karrierút álljon a rendelkezésére, ami profi módon illeszthető a vállalati működésbe.

Nem volt könnyű olyan szolgáltató partnert találni, aki kellő szakmai tapasztalattal és tudással tud segítséget nyújtani nem csak a coaching, hanem a teamcoaching feladataiban egyaránt, hiszen iszonyatosan fontos, hogy a vezetők se maradjanak ki ez alól a folyamatos fejlesztés alól, azonban az ő lehetőségeik a munkaidő tekintetében igen korlátozottak, viszont megoldást kell találni erre a problémára. A kogwheel csapata azt tudom mondani, hogy nem csak megoldást is talált erre, hanem teljes mértékben megállt az elvándorlás és hihetetlen mértékben nőtt a vállalati elégedettség. Az emberek nyugodtabbak a saját lehetőségeik és a karrierük lehetőségeit tekintve egyaránt.

Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a profi csapatot, mert nem csak tökéletesen végzik a dolgukat, hanem még mindemellett a munkavállalók örömmel járnak a tréning és a coacing foglalkozásokra. Hihetetlen módon örülök hogy rájuk találtunk és hogy segítettek feloldani azt a problémát, ami a legtöbb versenytársunknál jelenleg kezd tetőzni. Így már biztos vagyok benne, hogy nem lesz probléma a jövőbeli működésünkkel.