A nagymamám meglepetése

Amikor az embernek új helyre, környezetbe kell költöznie az mindig nagy változást jelent az élet szinte minden területén. Új emberek, szomszédok, környezet, bolt, ami a megszokott dolgokat egy szempillantás alatt teljesen megváltoztatja, azt is mondhatnánk, hogy megsemmisíti. Különösen nehéz ez a helyzet, ha idős emberről van szó. Nekem nemrég a nagymamám kellett hogy közelebb költözzön hozzánk, mert ő vidéken lakott, egy órára onnan, ahol mi vagyunk jelenleg, és mivel már tényleg nagyon idős, hiszen megélte a 87 éves gyönyörű kort, de az egészsége már odafigyelésre szorul, muszáj volt egy kicsit közelebb jönnie hozzánk, hiszen egy órára tőlünk már nem igazán tudtunk neki hatékony segítséget nyújtani a mindennapokban.

A Balatoni térséget ott hagyni kifejezetten nehéz lehetett számára, és ezt mindenki tudta is, de nem volt más lehetőség, egyszerűen közelebb kellett jönnie. Ő szegénykém nem is szólt egy szót sem, sőt, inkább azt hangoztatta mindig, hogy mennyire szeretni fogja az új helyet, és hogy mennyire örül hogy a közelünkben élhet majd. Persze azért én láttam a szomorúságot a szemében, de valóban, az öröm csillogása is övezte azt.

Azt gondoltam, hogy talán, ha egy vászonkép mindig mutatná neki azt a tájat ahol olyan sok évet elélt, könnyebb lenne beköltöznie a városba és az új házba, ezért rendeltem neki a szalaibalazs.hu oldalról egy gyönyörű Balaton vászonképet. Már kézhez vételkor tudtam, hogy főnyeremény lesz, mert nagyon fog tetszeni a nagyinak, de azt nem gondoltam volna, hogy tényleg ennyire sokat fog segíteni neki lelkileg is.

A régi háza megmaradt nyaralónak, ahova minden nyáron igyekszünk majd sokszor lemenni, tehát nagy bánat azért nem érte őt, de ezzel a képpel még könnyebben meg tudta szokni az új helyet, az új embereket és környezetet és az új szituációt is, ami persze a legkönnyebben ment, hogy minden nap láthat bennünket.