A gépekkel csak a probléma van

A gépekkel csak a probléma van, vagyis volt, mondhatom, hála az égnek. Mi ugyanis egy építkezést üzemeltetünk, nem is akármilyet, hiszen egy nagy bevásárlóközpont építéséért vagyunk a felelősek, igaz vidéken. Ez azonban semmit sem von le, sem annak értékéből, sem annak nehézségeiből. A különböző engedélyezési eljárások, a jogszabályi kötelezettségek és tiltások, azok határideje, az egyéb adminisztratív feladatok, teljesen káoszt tudnak teremteni egy ilyen munkafolyamatan, ha nem vigyázunk és nem alkalmazunk tökéletes, hozzáértő és szakami tapasztalattal rendelkező, lelkiismeretes partnereket.

Például, legutóbb a gépek üzembe helyezése és annak feladatai okoztak nem kis fejtörést számunkra. Egy munkaeszköz üzemeltetése ugyanis kizárólag speciális munkavédelmi előírások betartásával lehetséges. Sajnálatos módon az a vállalat, aki számunka segítséget nyújtott a kezdetekkor a munkavédelmi feladatok kialakításában és ellátásában, nem igazán volt otthon ezen a területen. Sajnos azt kell mondjam, ezen kívül egyéb nehézségei is voltak a közös munkának, így megszüntettük az együttműködést, és kerestünk egy olyan partnert, aki valóban tisztában van a feladatokkal és azok minden részét tökéletesen el tudja látni.

Így kerültünk kapcsolatba az activesafety csapatával, akik nagyon lelkiismeretes és szakértelemben hiányt nem szenvedő munkát nyújtanak számunkra. Természetesen gyorsan és hatékonyan megoldottak minden feladatot a gépek üzemebe helyezését tekintve is, illetve átvizsgálták az egész építkezési tevékenység és terület munkavédelmi szabályzatát, és persze át is alakították. El is magyarázták számunkra ennek szükségességét, és megmondom őszintén, ekkor volt számomra is az első olyan pillanat, amikor úgy éreztem, valódi értéke és értelme van ennek az egész témakörnek, hiszen hatalmas védelmi és biztonsági érzésem lett, így már, hogy tudom, mennyi mindent megtettek azért, hogy a munkálatok zavartalanul és probléma nélkül tudjanak folyni. Egészen egyszerűen tökéletes a velük folytatott közös munka. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a lelkes kis csapatot! Biztosan nem fognak csalódni a közös munkában!